Våra resor

FOTORESA TILL MEXIKO 2015

Fotoresan till Mexiko innehåller både upplevelser i den kulturella och i den biologiska mångfalden. Detta är en unik resa som kan erbjudas tack vare vår guides 30-åriga verksamhet i landet!

Resan börjar i staden Querétaro på Mexikos högplatå – eller uppe på ’bordet’ som platån också kallas. Detta är en för de flesta skandinaver okänd plats dit inte så många turister hittar. Här njuter du av god mat och ett behagligt klimat i den vackra innerstaden, ett av UNESCOs kulturarv. Landsbygden ger dig upplevelser med höga berg och djupa dalar, kaktusar i alla former, rikt fågelliv, traditionella bad i svetthydda och mycket mycket mer.

Dansare i Querétaro
Dansare i Querétaro

I södra Mexiko hamnar du i Mayafolkets delstat Chiapas. Du får uppleva små städer, vackra pyramider och spännande djungel med ett rikt djur och växtliv. Under hela resan guidas vi av Ann-Marie Svensson som länge bedrivit verksamhet i landet på olika sätt. Hon har bl.a. startat ett kvinnligt nätverk, Ekomujeres, http://www.ekomujeres.com, som är avsett att inspirera och hjälpa till att förbättra situationen för kvinnor i Mexiko.  Ann-Marie brinner verkligen för att stötta befolkningen och då särskilt kvinnorna i bl.a. de områden i Mexiko som du kommer att besöka.

Agua Azul - Det blå vattnet
Agua Azul – Det blå vattnet

Vi kommer också att ha med oss en kunnig biolog som är vår lokala guide och borgar för att du ska få speciella upplevelser och få med dig unika bilder av Mexikos rika kultur och natur.

RESEFAKTA:

Resans läng: 22 dagar
Antal deltagare: 8-12
Tid: 28 oktober – 17 november 2016

Pris: Prel 24 900:-. 

I priset ingår: Alla transporter på resmålet, boende i dubbelrum med helpension, lokal och Svensk guide + fotoguide

Tillkommer: Flygresan tur och retur Sverige, reseförsäkringar, tillägg för enkelrum

Researrangör: We Travel, Kungsbacka tel.0300-308 40, info@wetravel.nu

Boka senast: 30 augusti 2016

Palenques byggnader i djungeln
Palenques byggnader i djungeln

Fåglar, kaktusar och schamaner

När du vill uppleva något riktigt spännande under din Mexikoresa, kan du följa med 25 mil norr om Mexico City, till staden Querétaro. Stadskärnan är ett av UNESCOS världskulturarv för sin vackra arkitektur. Här börjar äventyret som sedan går till Peña de Bernal, världens tredje största monolit och världskultur­arv för sitt landskap. I halvöken­naturen får du se många speciella fåglar och växter som starkt präglat traktens samhällen och kultur – även den lokala läkekonsten med schamaner. Turen går vidare till biosfärsområdet Sierra Gorda med allt från papegojor, hisnande bergsstup och oförglömliga möten med ortsbefolkningen. Vill du stanna längre, förlänger du lätt resan antingen före, eller efter vistelsen i Querétaro. Du kan välja vackra stränder med sol och bad vid Karibiska havet i söder eller Stilla Havet i väst, exotiska pyramider mitt i djungeln eller kanske häftiga Mexico City med museer, restauranger och parker.

Peña de Bernal i QuerétaroRestider och andra resefakta:

24 mars – 2 april 2016

Vid förfrågan även på andra tider (grupper om minst 8 personer)

Antal deltagare: 8 – 13 personer

Pris: 13800 SEK

 I priset ingår: hotell 8 nätter (tillägg för enkelrum); alla frukostar och luncher; ett inträde; temzcalbad med schaman; guidning bland växter och djur av biolog från platsen; guidning, tolkning på svenska; transporter i Querétaro och transfer i ’egen’ buss; informationsmöte före resan. Priset kan variera till följd av förändringar i valutan.

Fåglar i Mexiko
Rubintyrann

Tillkommer: flygresa Sverige – Mexico City,               ytterligare måltider än de som nämnts, dricks, ev.   enkelrumstillägg

 Guide och tolk är Ann-Marie Svensson, humanekolog som levt i och arbetat med Mexiko i 30 år. Vår lokale guide och naturkännare Alejandro Arellano arbetar som biolog i Querétaro.

Researrangör: We Travel, Aranäs allé 9, 43450 Kungsbacka, Tel. 0300-30840, e-post: info@wetravel.nu.

Logga Ekomujeres
Ekomujeres – México, Suecia
OBS! Vi CO₂-kompenserar resan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s